Forum Silkroad Online
No tak aby zagrać w koreańską wersje silkroad potrzebne jest nam konto no niby oczywiste ale żeby je założyć to tu już tak oczywiste nie jest, no nie będę przeciągać i przejdźmy do meritum.
Na początek to wypadało by zainstalować koreański w systemie aby to zrobić należy posiadać
-system Windows najlepiej XP
-płytę instalacyjną do uf wyżej wymienionego systemu
Udajemy się do panelu sterowania następnie szukamy ikonki z napisem Opcje regionalne i językowe.
Jak się tam dostaniecie to zostawiam waszej inwencji twórczej
Gdy już mam otwarte okno to ustawiamy wszystko tak jak na obrazku.
Czyli w zakładce Języki zaznaczamy "Zainstaluj pliki dla języków wschodnioazjatyckich a w zakładce Zaawansowane ustawiamy koreański
Gdy już skończymy klikamy na przycisk ok i poprosi o płytę z systemem gdy już zainstaluje ponownie uruchomcie system.
Jeżeli chce wam się do łazienki za potrzebą to zróbcie to teraz albo zamilczcie na wieki bo przyszła pora na utworzenie konta.
Udajemy się na stronę https://kr.joymax.com/portal/
Klikamy na ten przycisk
Następnie klikamy na zaznaczony przycisk dzięki temu będzie można wchodzić na serwer powyżej 14lat jeżeli tyle nie macie nie klikać bo pamiętajcie kłamstwo ma krótkie nogi
Teraz zaznaczamy dwie opcje a potem klikamy zielony przycisk
I tu teraz zaczną się schody ponieważ wymagany jest KSSN a KSSN to nic innego jak polski odpowiednik numeru PSL.
No i nasuwa się pytanie jak znaleźć taki numer z racji tego że mógłbym odesłać chamsko do google to jednak postanowiłem jednorazowo umieścić taką listę ale to dlatego że nie chce mi się wyjaśniać jak znaleść KSSN
http://docs.google.com/Doc?id=df3663md_97cfqgwrcz
Szukamy sobie odpowiedni KSSN i wklejamy tak jak na obrazku a następnie wciskamy zielony przycisk.
Oczywiście gdy udało się znaleźć działający KSSN możemy przystąpić do rejestracji
Opisze teraz do czego jakie okienko służy i co należy w nim wpisać
1. login jeżeli wpiszemy login i klikniemy na zielony przycisk obok i nie wyświetli nam się nić na czerwono to znaczy że login nie jest zajęty
2. pseudonim tak jak w punkcie 1 przy czym pseudonim nie może być taki sam jak login.
3. hasło
4. powtórzenie hasła
5.Sekretne pytanie tu wybieramy do woli tylko trzeba pamiętać co wybraliśmy bo potem nie będziemy mieli jak zmienić hasła i takie tam
6.Opowiedz na to pytanie
7.Numer telefonu tu wpisujecie dowolne liczby i zaznaczacie 아니요 czyli nie
8. Klikamy to co zaznaczyłem na fotce potem pojawi się okno
8a. Wybieramy sobie jakiś fragment tekstu następnie kopiujemy go do Bc. i zatwierdzamy enterem następnie w 8b. pojawi się lista adresów i wybieramy dowolny adres.
9.Tu wpisujemy byle co
10.Swój email a potem klikamy na zielony przycisk obok w celu sprawdzenia czy email nie ma w bazie danych
11.Przepisujemy kod z obrazka i klikamy na zielony przycisk na dole.
No i jeżeli nie wyskoczył nam żaden komunikat to naszym oczom powinna ukazać się ta strona.
No to teraz przechodzimy na stronę http://kr.joymax.com/silkroad/ i po lewo będziemy mieli przycisk client download no i potem kolejny z napisem silkroad online client program.
I to na razie wszystko.